Boerderij De Hooilanden

Boerderij de Hooilanden is een biologische melkveehouderij met tachtig karakteristieke blaarkop koeien. De boerderij aan Slagsteeg 20 in Bennekom, is gesitueerd in het hart van het Binnenveld. Het bedrijf wordt gerund door Lodewijk Pool en Floor de Kanter.

Er wordt hoogwaardige grasmelk geproduceerd die gedeeltelijk op het bedrijf wordt verwerkt tot boter en kaas. In een samenwerkingsverband wordt ook roodschimmel kaas met natuurkorst gemaakt.
Naast de melkveetak hebben Lodewijk en Floor een zorgboerderij en de ‘Hoeve’. In deze ruimte is het mogelijk vergaderingen en kookworkshops te houden met bijvoorbeeld producten uit de streek.
In de boerderijwinkel is vlees van eigen blaarkoppen te koop, alsmede grasboter, kaas, biologische eieren en varkensvlees van de Binnenveldse Big. In deze winkel kan ook het rendement van uw inleg worden verzilverd.
Voor het bedrijf is langdurige pacht een mogelijkheid om zonder veel kapitaal beschikking te hebben over grond. De grond tegen de boerderij aan wordt ingezet als weideland waar de koeien in het seizoen dag en nacht lopen. Percelen op afstand worden gebruikt om te maaien of om de pinken in te weiden.

Kijk ook eens op de website van de boerderij www.dehooilanden.nl.

DOE MEE!